“Soep is ook maar soep hé” vertelde mij iemand onlangs.
WABLIEFT?
Als ge natuurlijk elke dag een paar tomaten en groentenbouillon samengooit, dan is soep inderdaad “maar soep”. Maar er is zoveel meer nog te ontdekken.
Met een paar kleine veranderingen wordt een gewoon soepke plots een fantastische lunch. Als je dat dan nog combineert met een heerlijke snee kraakvers zuurdesembrood 🤤
Mamma mia.
Voor deze niet-zo-doorsnee tomaat-paprikasoep gebruiken we een overschotje peperonata en een extra rundshamburger (voor ballekes van te draaien) van de dag ervoor.
Die pepperonata is een Siciliaanse topper die we onlangs nog deelden.
Die fantastische peperonata geeft een extra dimensie aan de soep. Een beetje zoetigheid én een zuurtje.
Probeer het eens. En laat ons ook weten wat je van onze serie vindt waar we twee gerechten maken die je kan combineren om zowel een diner als een lunch voor de volgende dag op tafel mee te toveren. 🙌
Ingrediënten
Peperonata
- 3 paprika
- 1 puntpaprika
- 1 ui
- 2 tenen look
- wittewijnazijn
- 1 tl suiker
- 100 g tomaat in blik
Soep
- olijfolie
- 600 g tomaat in blik
- groentenbouillon
- 10 basilicumblaadjes
- 30 g rucola
- 2 el Parmezaanse kaas
- 2 rundshamburgers
Instructies
Pepperonata
- Stoof de ui, look, paprika & puntpaprika en een royale scheut olijfolie. Voeg na 5 à 10 minuten een half blik tomaten toe samen met een scheutje wittewijnazijn & 1 el suiker.
- Laat het geheel minstens 30 minuten tot 1 uur sudderen tot de paprika's helemaal zacht zijn. Proef of de balans tussen zoet & zuur goed zit. Voeg eventueel wat extra wittewijnazijn (voor zurigheid) of suiker (voor zoetigheid) toe. Kruid af naar smaak met peper & zout.
Soep
- Doe de pepperonata, de tomaten, 1,2l water, de bouillon en de basilicumblaadjes in een ruime pot. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Mix het geheel tot een gladde soep. Kruid naar smaak met peper, zout & oregano.
Balletjes
- Rol de rundshamburgers tot kleine balletjes en bak ze met olijfolie af in een pan. Voeg toe aan de gemixte soep.
Pesto
- Meng de rucola met een flinke scheut olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een snuifje zout in een maatbeker. Mix het geheel tot een gladde pesto.