Dit gerecht werd gemaakt in samenwerking met Delhaize. Alle producten gebruikt in dit recept zijn daar verkrijgbaar.
- Lasagnevellen Bertagni
- Plakjes coppa
- Ricotta – Kleine leeuwtjes, verlaagde prijzen! 🦁
- Gratinkaas
- Pompoenblokjes (butternut)
- Tomatensaus mascarpone
Cannelloni met pompoen, ricotta & coppa
Koken 20 minuten min
In de oven 40 minuten min
Totaal 1 uur uur
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 8 lasagnevellen
- 12 plakjes coppa
- 150 g ricotta
- 500 g pompoenblokjes
- 1 bol look
- 1 bokaal tomatensaus
- gratinkaas
Kruiden
- tijm
- rozemarijn
- peper
- zout
Basics
- olijfolie
Instructies
- Strooi de pompoenblokjes uit op een ovenschaal. Overgiet met olijfolie en wat verse tijm en rozemarijn. Snijd de top van de bol look, zet in het midden van de ovenschaal, overgiet met olijfolie, peper & zout. Rooster dit alles minstens 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.
- Duw de look uit de bol, doe in een kom samen met de pompoenblokjes, ricotta & gratinkaas. Mix tot een glad geheel.
- Neem een ovenschaal, bedek de bodem met een klein beetje tomatensaus.
- Neem een lasagnevel, beleg met 1 of 2 sneetjes coppa en daarna met 2 stevige eetlepels van de vulling. Rol het vel toe en leg in de ovenschaal. Herhaal voor alle lasagnevellen.
- Overgiet de cannelloni met de rest van de tomatensaus. Werk daarna af met gratinkaas en bak 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.Gebruik je andere lasagnevellen, check dan de verpakking om te weten hoe lang ze in de oven moeten. Gedroogde (harde) lasagnevellen zullen langer nodig hebben.