Over op mijn talloor
Welkom! 👋 Wij zijn Elisa & Davy, oprichters van dé Italiaanse foodblog Op Mijn Talloor.
Op deze pagina vind je meer informatie over ons & het ontstaan van Op Mijn Talloor.
Over Elisa
De appel valt niet ver van de boom. Mijn papa is een rasechte Siciliaan en leerde mij de kneepjes van het vak.
Al van jongs af aan werd ik ondergedompeld in la cucina Italiana. Aangezien mijn ouders al sinds mijn geboorte het Italiaanse restaurant Firenze in Gent uitbaten.
Die culinaire passie vertaalde zich in tal van kook- en baklessen die ik volgde. En diezelfde passie wil ik nu ook aan jou doorgeven.


over Davy
Ik kreeg de microbe voor Italië iets later te pakken. Op 17-jarige leeftijd om precies te zijn.
Tot dan was Italië voor mij vooral pasta en pizza.
Alles veranderde toen ik op uitwisseling ging naar Palmi. Een klein dorpje helemaal in het prachtige zuiden van Italië. Ik verbleef er in een typisch klein huisje bij een gezin dat het niet zo breed had.
Maar desondanks de omstandigheden werd ik er als een koning onthaald. Ik leerde er ook de échte Italiaanse keuken kennen. Simpel, goedkoop maar bomvol van smaken.
Tijdlijn
Een chronologisch verslag van onze mijnpalen
Eerste post op Instagram
8 november 2020
Ik ben altijd al een foodie geweest. Ik kook graag, eet graag en geniet van het leven.
Met de regelmaat van de klok deelde ik foto’s van mijn gerechten op m’n eigen Instagram stories.
Na jarenlang recepten te delen via privéberichtjes, richtte ik samen met mijn man Davy onze blog op.
De blog bleek meteen een groot succes. We postten de eerste maand dagelijks ben tikten na 30 dagen reeds 1.000 volgers aan!


Eerste Italiaanse kookworkshop
5 augustus 2021
Na veel brainstormen, uitdenken, plannen & organiseren vindt onze allereerste Italiaanse kookworkshop plaats.
We leren onze deelnemers de kneepjes van de Italiaanse aperitieven aan in de workshop ‘Aperitivo Italiano’.
Toen wisten we nog niet dat dit de eerste van meer dan 50 workshops zou zijn die we organiseren.
Volledig zelfstandig
1 januari 2022
Een half jaar combineerden we workshops met onze vaste jobs. Ik als administratief medewerker, Davy als marketeer.
In 2022 beslissen we op het over een andere boeg te gooien en all-in te gaan met Op Mijn Talloor.
Davy gaat full-time aan de slag in onze mini-onderneming en ook ik spring er part-time in.
We organiseerden kookworkshops, deden we aan takeaway & catering en foodfotografie voor merken & bedrijven.
Ondertussen groeide ook de blog dit jaar van 5.000 naar 8.000 volgers.


Brand ambassador van delhaize
1 juli 2022
Samenwerkingen houden we op onze blog zeer beperkt.
Enkel merken of ondernemingen waar we écht een band mee voelen en achterstaan, verdienen een plaatsje in onze Instagram-feed.
In juli waren we dan ook zeer trots om aan te kondigen dat we ons één van de 4 brand ambassadors van Delhaize mogen noemen.
Terug in dienst
1 januari 2023
Precies één jaar na de sprong naar zelfstandigheid te nemen, zetten we een stapje terug.
2022 was een uitdagend jaar waar we enorm veel leerden. We genoten van de workshops, takeaway & fotografie maar merkten ook dat dit meer en meer tijd opslorpte van onze tijd met vrienden & familie.
We maakten de beslissing om te stoppen met kookworkshops, catering & fotografie. We treden terug in dienst maar blijven wel actief op onze blog. 😊
