Rundshamburger met peperonata

Rundshamburger met peperonata

Ik ben normaal helemaal geen fan van paprika maar…

heb je ooit al peperonata gemaakt? 🤤

Deze Siciliaanse topper ontploft van de smaak. Door de paprika’s een uurtje te laten pruttelen worden ze één overheerlijk geheel met een perfecte balans tussen zuur en zoet.

Mijn mama maakt de beste peperonata, daar is geen discussie over. Dus heb ik aan haar het recept gevraagd. 😊

Deze peperonata is trouwens de perfecte basis voor een ongezien lekkere tomaat-paprikasoep.

Daarom maakt ze deel uit van onze serie waar we een diner & een lunch combineren.

Met de helft van de peperonata maak je namelijk op 10 à 20 minuten een heerlijke schuit aan soep.

Je hoeft geen groenten maar te snijden. Dat deed je namelijk al voor de peperonata.

Je kan de soep zelfs opzetten terwijl je geniet van deze heerlijke hamburger.

Zo is jouw lunch voor de volgende dag al klaar tijdens het avondeten & kan je moe maar voldaan neerploffen in de zetel.

Who’s in? 🙋‍♀️

Rundshamburger met peperonata
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 paprika
  • 2 puntpaprika
  • 1 zoete ui
  • 3 tenen look
  • 200 g tomaten in blik
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 rundshamburgers
  • 100 g rucola
  • 250 g buffelmozzarella
  • wittewijnazijn
  • 1 el suiker
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Stoof de ui, look, paprika & puntpaprika en een royale scheut olijfolie. Voeg na 5 à 10 minuten een half blik tomaten toe samen met een scheutje wittewijnazijn & 1 el suiker.
  • Laat het geheel minstens 30 minuten tot 1 uur sudderen tot de paprika's helemaal zacht zijn. Proef of de balans tussen zoet & zuur goed zit. Voeg eventueel wat extra wittewijnazijn (voor zurigheid) of suiker (voor zoetigheid) toe. Kruid af naar smaak met peper & zout.
  • Bak de rundshamburger saignant of à point.
  • Assembleer het broodje met wat rucola, de rundshamburger, een royale portie pepperonata en een snee buffelmozzarella.
  • Houd de helft van de pepperonata apart om er de volgende dag soep van te maken.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩