Crazy Curry

Curry risotto met mosselen Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 kg mosselen
  • 200g risottorijst
  • 2 stengels groene selder
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 glas witte wijn
  • een halve citroen
  • 1 el currypoeder
  • 1 el kurkumapoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Spoel de mosselen volgens de regels van de kunst.

Schil de selder en snijd ze samen met de ajuin in fijne blokjes. Leg een halve ajuin aan de kant voor straks. Fruit de ajuin met olijfolie in een grote kookpot en stoof daarna nog even verder met de selder.

Voeg een geperst teentje look en het kruidentuiltje toe aan de kookpot. Voeg daarna ook de mosselen toe aan het geheel en giet er een glas witte wijn bij. Laat het geheel sudderen met een deksel op de pan en schud af en toe op. Wanneer de mossels opengaan, zijn ze klaar. Haal ze af het vuur en vang het mosselvocht op.

Snijd de overgebleven halve ajuin ook in fijne blokjes net zoals een tweede teen look. Doe een scheut olijfolie in een pot en stoof de ajuin en de look. Voeg ondertussen ook wat curry- en kurkumapoeder toe aan het geheel.

Voeg de risottorijst toe aan het geheel en bak de korrels even mee. Giet nu ongeveer 400 ml mosselvocht bij de risotto. Laat al het vocht inkoken in de risotto (zo’n 20 minuten).

Voeg de mosselen en de mosselgroenten bij de gare risotto en werk af met het sap van een halve citroen.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten