Zelf focaccia maken? Piece of cake (als je een beetje tijd hebt).
Focaccia met rozemarijn en zeezout
Voorbereiding 15 min
Koken 20 min
Rusttijd 3 uur
Totaal 3 uur 35 min
Gang Lunch, Main Course, Snack
Keuken Italian
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 500 g bloem tipo 00
- 1,5 tl droge gist
- 1 tl zout
- 4 tl olijfolie
- 1,5 dl lauw water
- rozemarijn
- grof zeezout
Instructies
- Meng de bloem, gist, zout en olijfolie. Zorg dat het zout en de gist elkaar niet raken als je ze in de kom giet.
- Meng bij de massa 1,5 dl warm water van 37 graden en kneed alles tot een soepel deeg.
- Bedek de randen van een grote kom met olijfolie en laat daar het deeg 2 uur in rusten. Overdek je deeg met een licht vochtige handdoek.
- Kneed je deeg opnieuw en stretch het tot je er een bakplaat mee kan bedekken. Laat opnieuw 1 uur rusten.
- Dip je vingers in olijfolie en druk zacht putjes in het gerezen deeg. Gebruik voldoende olijfolie! Besprenkel de focaccia daarna rijkelijk met zout en rozemarijn.
- Bak 20 minuten op 220 graden en genieten maar.