Focaccia

Focaccia recept Op Mijn Talloor

Zelf focaccia maken? Piece of cake (als je een beetje tijd hebt).

Focaccia met rozemarijn en zeezout
Voorbereiding 15 min
Koken 20 min
Rusttijd 3 uur
Totaal 3 uur 35 min
Gang Lunch, Main Course, Snack
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g bloem tipo 00
  • 1,5 tl droge gist
  • 1 tl zout
  • 4 tl olijfolie
  • 1,5 dl lauw water
  • rozemarijn
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Meng de bloem, gist, zout en olijfolie. Zorg dat het zout en de gist elkaar niet raken als je ze in de kom giet.
  • Meng bij de massa 1,5 dl warm water van 37 graden en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Bedek de randen van een grote kom met olijfolie en laat daar het deeg 2 uur in rusten. Overdek je deeg met een licht vochtige handdoek.
  • Kneed je deeg opnieuw en stretch het tot je er een bakplaat mee kan bedekken. Laat opnieuw 1 uur rusten.
  • Dip je vingers in olijfolie en druk zacht putjes in het gerezen deeg. Gebruik voldoende olijfolie! Besprenkel de focaccia daarna rijkelijk met zout en rozemarijn.
  • Bak 20 minuten op 220 graden en genieten maar.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩