Lunch.
Da’s zoveel meer dan boterhammen.
Allez, voor ons dan toch.
Neem nu dit prachtige tomaat-ricottataartje. Cruncy crackers op de bodem, smeuige ricottapesto in’t midden en de heerlijke combinatie van zoet & zuur bovenaan.
Geef toe, da’s toch een pak beter dan de zoveelste boterham met kaas & hesp.
En als je echt niet veel tijd hebt, dan maak je een ovenschaal vol hiervan.
Zo heb je lunch voor de komende twee of drie dagen.
En als je je gasten écht wil imponeren dan scoor je hiermee ook so-wie-so tijdens een brunch.
Buon appetito amici!
Tomaat-ricottataartje
Koken 20 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Appetizer, Lunch, Side Dish
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 g ricotta
- 2 blaadjes gelatine
- 500 g kerstomaten
- 200 ml culinaire room
- 2 el pesto
- 6 crackers
- 50 g boter
- rucola
- peper
- zout
- olijfolie
- oregano
- balsamicoazijn
Instructies
- Smelt de boter. Blend samen met de crackers tot een massa.
- Week de gelatineblaadjes in water.
- Doe een klein beetje room in een pan, verhit en voeg meteen daarna de gelatineblaadjes toe. Laat smelten.
- Klop de rest van de room lichtjes op, meng met de ricotta, pesto en gelatine tot 1 massa.
- Bedek de bodem van een bakvorm met het botermengsel. Druk goed aan en giet daarover het roommengsel. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Meng de kerstomaten met olijfolie, peper, zout, oregano & balsamicoazijn en bak 30 minuten op 200 graden in de oven of 8 minuten op 200 graden in de airfryer.
- Serveer de opgesteven taart met de gebakken kerstomaten, rucola en een scheutje olijfolie.