Lasagna melanzane

Melanzane header

Als ge melanzane alla parmigiana al lekker vindt, dan gaat ge hier he-le-maal gek van worden.

We present to you: Lasagna alla parmigiana 😍.

Tomatensaus, bechamel, kussenzachte aubergines en verse lasagnevellen. Mamma mia.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Of ge maakt dit zelf klaar en spendeert een tijdje in u keuken
  2. Of ge bestelt deze lasagna alla parmigiana. Wij make hem klaar en gij komt hem afhalen op 21 juli in Gent of 22 juli in Deinze.

Alle info op opmijntalloor.be/takeaway.

Aan u de keuze… ik zou het wel weten! 😂 Het recept vind je hieronder

Lasagna melanzane parmigiana
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g lasagnevellen
  • 200 g mozzarella cucina
  • Parmezaanse kaas
  • 2 aubergines
  • 1 teen look
  • 400 g tomatenblokjes
  • 35 g boter
  • 35 g tarwebloem en wat extra voor het frituren van de aubergines
  • 600 ml melk
  • peper
  • zout
  • basilicum
  • olijfolie
  • arachideolie

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in plakken. Bedek ze in een laagje bloem en frituur ze daarna in een pan hete arachideolie tot ze zacht & goudbruin zijn.
  • Maak een bechamelsaus met de boter, tarwebloem & melk. Kruid bij met peper & zout.
  • Stoof een teentje look aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes & wat basilicum toe en laat een 15-tal minuten pruttelen.
  • Meng de tomatensaus met de bechamelsaus
  • Maak indien gewenst je eigen lasagnevellen of koop verse lasagnevellen in de winkel
  • Neem een ovenschaal & bedek de bodem met een laagje saus
  • Maak daarbovenop lagen van achtereenvolgens: lasagnevel, saus, aubergine, mozzarella & saus
  • Herhaal tot je helemaal bovenaan bent en werk af met een laatste plak aubergine & Parmezaanse kaas
  • Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩