Als ge melanzane alla parmigiana al lekker vindt, dan gaat ge hier he-le-maal gek van worden.
We present to you: Lasagna alla parmigiana 😍.
Tomatensaus, bechamel, kussenzachte aubergines en verse lasagnevellen. Mamma mia.
Er zijn twee mogelijkheden:
- Of ge maakt dit zelf klaar en spendeert een tijdje in u keuken
- Of ge bestelt deze lasagna alla parmigiana. Wij make hem klaar en gij komt hem afhalen op 21 juli in Gent of 22 juli in Deinze.
Alle info op opmijntalloor.be/takeaway.
Aan u de keuze… ik zou het wel weten! 😂 Het recept vind je hieronder
Lasagna melanzane parmigiana
Koken 1 uur uur
Totaal 1 uur uur
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 300 g lasagnevellen
- 200 g mozzarella cucina
- Parmezaanse kaas
- 2 aubergines
- 1 teen look
- 400 g tomatenblokjes
- 35 g boter
- 35 g tarwebloem en wat extra voor het frituren van de aubergines
- 600 ml melk
- peper
- zout
- basilicum
- olijfolie
- arachideolie
Instructies
- Snijd de aubergines in plakken. Bedek ze in een laagje bloem en frituur ze daarna in een pan hete arachideolie tot ze zacht & goudbruin zijn.
- Maak een bechamelsaus met de boter, tarwebloem & melk. Kruid bij met peper & zout.
- Stoof een teentje look aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes & wat basilicum toe en laat een 15-tal minuten pruttelen.
- Meng de tomatensaus met de bechamelsaus
- Maak indien gewenst je eigen lasagnevellen of koop verse lasagnevellen in de winkel
- Neem een ovenschaal & bedek de bodem met een laagje saus
- Maak daarbovenop lagen van achtereenvolgens: lasagnevel, saus, aubergine, mozzarella & saus
- Herhaal tot je helemaal bovenaan bent en werk af met een laatste plak aubergine & Parmezaanse kaas
- Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C