Penne boscaiola

Penne Getomateerde saus met room & paddenstoelen gemengd met penne

Een recept voor getomateerde pastasaus met seizoenspaddenstoelen.

Penne boscaiola
Koken 25 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g penne
  • 120 g pancetta Rosa dell'Angolo (Delhaize)
  • 200 ml culinaire room
  • 150 g cantharellen paddenstoelen
  • 150 g girolles paddenstoelen
  • 700 g tomatenpassata Bio (Delhaize)
  • 1/2 gele ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook geplet
  • peterselie fijngesneden
  • 1 glas rode wijn

Basics

  • peper
  • zout
  • suiker
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kuis de paddenstoelen. Indien je grote varianten hebt, snijd ze in hapklare brokken.
  • Stoof de pancetta zonder vetstof aan in een pan. Voeg er de ui en de knoflook bij toe en stoof mee. Voeg daarna ook de champignons toe en bak ook nog enkele minuten mee.
  • Blus het geheel met de rode wijn. Laat uitkoken en voeg daarna de tomatenpassata. Laat het geheel een 15-tal minuten inkoken. Voeg op het einde de room toe, kruid bij met peper, zout en een koffielepel suiker. Werk uiteindelijk af met de peterselie.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water volgens de verpakking. Schep rechtstreeks over in de saus en roer goed door. Serveer met een goeie portie Parmezaanse kaas en nog wat extra peterselie.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩