Op zoek naar een voltreffer waar je maar heel weinig ingredienten voor nodig hebt? 😍 Search no more!
Spaghetti alla nerano
Voorbereiding 30 minuten min
Koken 15 minuten min
Totaal 45 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 4 courgettes
- 8 tenen knoflook
- 1 rode chili
- 250 g spaghetti
Basics
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Snijd de courgettes in plakjes. Niet flinterdun maar ook niet te dik. Wrijf ze langs beide kanten in met wat olijfolie en kruid met peper & zout.
- Verdeel over een of meerdere ovenplaten en leg er enkele ongepelde tenen look tussenin.
- Bak op 200° C tot ze goudbruin zijn, haal uit de oven en draai om. Bak nog 5 à 10 minuten verder tot ook de andere kant wat kleur krijgt.
- Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat.
- Haal de courgettes uit de oven, pel de look en hou apart.
- Snijd de chilipeper fijn en stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg ook de look toe.
- Schep nu de spaghetti bij de chilipeper & look samen met enkele pollepels kookvocht. Voeg ook de courgettes toe. Verhoog het vuur en laat het kookvocht helemaal inkoken, roer regelmatig door of schud op zodat er niets aanbrandt!
- ⚠️ Gebruik voldoende kookvocht! Wij gebruikten maar liefst 4 volle pollepels. In het begin lijkt het geheel redelijk waterachtig maar door het te laten inkoken zal de saus heel creamy worden en mooi indikken.