Spaghetti alla nerano

spaghetti alla nerano

Op zoek naar een voltreffer waar je maar heel weinig ingredienten voor nodig hebt? 😍 Search no more!

Spaghetti alla nerano
Voorbereiding 30 minuten
Koken 15 minuten
Totaal 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 courgettes
  • 8 tenen knoflook
  • 1 rode chili
  • 250 g spaghetti

Basics

  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Snijd de courgettes in plakjes. Niet flinterdun maar ook niet te dik. Wrijf ze langs beide kanten in met wat olijfolie en kruid met peper & zout.
  • Verdeel over een of meerdere ovenplaten en leg er enkele ongepelde tenen look tussenin.
  • Bak op 200° C tot ze goudbruin zijn, haal uit de oven en draai om. Bak nog 5 à 10 minuten verder tot ook de andere kant wat kleur krijgt.
  • Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat.
  • Haal de courgettes uit de oven, pel de look en hou apart.
  • Snijd de chilipeper fijn en stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg ook de look toe.
  • Schep nu de spaghetti bij de chilipeper & look samen met enkele pollepels kookvocht. Voeg ook de courgettes toe. Verhoog het vuur en laat het kookvocht helemaal inkoken, roer regelmatig door of schud op zodat er niets aanbrandt!
  • ⚠️ Gebruik voldoende kookvocht! Wij gebruikten maar liefst 4 volle pollepels. In het begin lijkt het geheel redelijk waterachtig maar door het te laten inkoken zal de saus heel creamy worden en mooi indikken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩