Courgettesoep met Boursin & feestelijke soepstengels

Courgettesoep met Boursin Op Mijn Talloor Food Fotografie & Kookworkshops

Ons trouwfeest zit erop. 😅

Efkes bekomen. Het was een zalig feest. We hebben ons rot geamuseerd. Nu volgt even de kater en de leegte.

Maar da’s oke. We genieten des te meer van de momenten samen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Het regent buiten en dat opent de deuren naar gezelligheid in huis halen.

Bij die gezelligheid hoort bij ons altijd een heerlijke kom dampende soep.

Dit recept leerde mijn getuige Kim me kennen. Een super simpele soep met courgette, prei en ajuin. Daarbij komt een rijkelijke schep van de gloednieuwe @boursin_belgium met basilicum & bieslook. 🤤

Als extraatje maakten we heerlijke soepstengels om te doppen. Bladerdeeg inwrijven met wat kruidenkaas, beleggen met hesp of zalm en even in de oven. ‘t Moet niet altijd zot zijn en lang duren, toch?

Courgettesoep met Boursin & feestelijke soepstengels
Voorbereiding 10 min
Koken 15 min
Totaal 25 min
Gang Lunch, Soup
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 1 preiwit
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 liter groentenbouillon
  • 1 potje Boursin Zacht & Romig Basilicum & Bieslook
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 sneetjes parmaham
  • 3 sneetjes gerookte zalm
  • 1 ei
  • sesamzaad
  • maanzaad
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Soep

  • Snijd de courgette, prei, knoflook en ui in grove stukken en stoof enkele minuten aan in wat olijfolie. Overgiet met groentenbouillon en laat een kwartiertje pruttelen.
  • Voeg een half potje Boursin Zacht & Romig in de soep en mix goed door. Kruid naar smaak met peper en zout.

Soepstengels

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het vel bladerdeeg met Boursin Zacht & Romig en snijd in brede repen. Beleg de helft van de repen met parmaham en de andere helft met zalm.
  • Twist het bladerdeeg in een spiraal en bestrijk met wat losgeklopt ei. Werk af met wat maanzaadjes en sesamzaadjes en plaats in de oven voor 10 à 15 minuten tot de broodstengels goudbruin geworden zijn.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten