Courgettesoep met Boursin & feestelijke soepstengels
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 15 minuten min
Totaal 25 minuten min
	
    	
		Gang Lunch, Soup
Keuken Italian
 
    
 
- 2 courgettes
- 1 preiwit
- 1 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 1.5 liter groentenbouillon
- 1 potje Boursin Zacht & Romig Basilicum & Bieslook
- 1 vel bladerdeeg
- 3 sneetjes parmaham
- 3 sneetjes gerookte zalm
- 1 ei
- sesamzaad
- maanzaad
- olijfolie
- peper
- zout
Soep
- Snijd de courgette, prei, knoflook en ui in grove stukken en stoof enkele minuten aan in wat olijfolie. Overgiet met groentenbouillon en laat een kwartiertje pruttelen.  
- Voeg een half potje Boursin Zacht & Romig in de soep en mix goed door. Kruid naar smaak met peper en zout. 
Soepstengels
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het vel bladerdeeg met Boursin Zacht & Romig en snijd in brede repen. Beleg de helft van de repen met parmaham en de andere helft met zalm.  
- Twist het bladerdeeg in een spiraal en bestrijk met wat losgeklopt ei. Werk af met wat maanzaadjes en sesamzaadjes en plaats in de oven voor 10 à 15 minuten tot de broodstengels goudbruin geworden zijn.