Paccheri con pancetta, burrata & pistacchi

Ja, hier zijn we weer met ons pistachenoten. Dit recept is een samenwerking met Delhaize.

We zijn der zot van. Het Siciliaanse groene goud. 💚

Sicilië was honderden jaren terug vooral de speelbal van tal van rijkere landen.

Om de zoveel jaren werd het schiereiland ingenomen door Spanjaarden, andere Italianen maar ook door de Arabieren.

Allemaal lieten ze een stukje van hun cultuur en hun gewassen achter in Sicilië.

Zo ook de Arabieren. Zij brachten de pistachenoot mee. Het Siciliaanse klimaat bleek perfect te zijn om de noot daar verder te telen.

Honderden jaren later is de pistachenoot zelfs uitgegroeid tot een van de meest typische ingrediënten van de Siciliaanse keuken. Je vindt ze terug in voorgerechten, hoofdgerechten en zelfs desserts.

Paccheri met pancetta, burrata & pistachenoten
Koken 20 min
Totaal 20 min
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
Porties 2 hpersonen

Ingrediënten
  

  • 60 g pistachenoten
  • 1 burrata
  • 250 g paccheri van Armando te vinden bij Delhaize
  • 125 g pancetta te vinden bij Delhaize
  • olijfolie

Instructies
 

  • Blend de pistachenoten en plet de burrata. Meng samen tot een geheel.
  • Kook de paccherie volgens de verpakking.
  • Bak de pancetta zonder olie. Laat krokant worden maar zorg dat het niet verbrandt.
  • Schep de paccheri bij de pancetta. Voeg wat kookvocht toe en de burrata met pistache.
  • Verhoog het vuur en laat alles inkoken terwijl je zeer regelmatig opschud.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩