Risotto scampi met witte & groene asperges
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 12 scampi's
- 200 g groene asperges
- 500 g witte asperges
- 0.5 ui
- 1 glas witte wijn
- 250 g risottorijst
- 2 el roomkaas
- zwarte peper
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Schil de witte asperges en verwijder de harde onderkant.
- Kook de schillen en de onderkant 10 minuten in 1 liter water samen met een blokje groentenbouillon. Zeef en houd de bouillon apart.
- Snijd de witte asperges in hapklare brokken.
- Snijd de puntjes van de groene asperges & houd apart.
- Mix de groene asperges (zonder de puntjes) met 1 pollepel kookvocht tot een gladde massa.
- Snipper de ui fijn & stoof aan in een scheut olijfolie. Voeg ook de risottorijst toe en bak 1 minuut mee.
- Blus met een scheut witte wijn, laat uitkoken en voeg daarna de gemixte groene asperges toe. Kook alles verder op een middelhoog vuur.
- Van zodra de rijst al het vocht opneemt, voeg je 1 pollepel van de bouillon toe. Herhaal dit gedurende de gaartijd die op verpakking van de risotto vermeld staat.
- Bak de scampi's in een hete pan met olijfolie. Kruid met peper & zout.
- Van zodra de risotto gaar is, voeg je de roomkaas toe. Roer goed door en voeg ook de asperges & scampi toe.
- Serveer & werk af met een royale portie zwarte peper.