Risotto scampi met asperges

Risotto scampi met witte & groene asperges
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 12 scampi's
  • 200 g groene asperges
  • 500 g witte asperges
  • 0.5 ui
  • 1 glas witte wijn
  • 250 g risottorijst
  • 2 el roomkaas
  • zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Schil de witte asperges en verwijder de harde onderkant.
  • Kook de schillen en de onderkant 10 minuten in 1 liter water samen met een blokje groentenbouillon. Zeef en houd de bouillon apart.
  • Snijd de witte asperges in hapklare brokken.
  • Snijd de puntjes van de groene asperges & houd apart.
  • Mix de groene asperges (zonder de puntjes) met 1 pollepel kookvocht tot een gladde massa.
  • Snipper de ui fijn & stoof aan in een scheut olijfolie. Voeg ook de risottorijst toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus met een scheut witte wijn, laat uitkoken en voeg daarna de gemixte groene asperges toe. Kook alles verder op een middelhoog vuur.
  • Van zodra de rijst al het vocht opneemt, voeg je 1 pollepel van de bouillon toe. Herhaal dit gedurende de gaartijd die op verpakking van de risotto vermeld staat.
  • Bak de scampi's in een hete pan met olijfolie. Kruid met peper & zout.
  • Van zodra de risotto gaar is, voeg je de roomkaas toe. Roer goed door en voeg ook de asperges & scampi toe.
  • Serveer & werk af met een royale portie zwarte peper.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩