Brownie’s

Brownie food fotografie op mijn talloor

Een brownie. O zo simpel maar o zo lekker. Voor mij moet het niet meer zijn dan dit chocoladebommetje als dessert. Om wat frisheid toe te voegen kan een aardbeitje niet misstaan. Met een toefje slagroom er rond lijkt het op een kerstmutsje.

Chocolade brownie
Voorbereiding 15 min
Koken 40 min
Totaal 55 min
Gang Dessert
Keuken American
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Garde
  • Bakvorm

Ingrediënten
  

  • 175 g chocolade callets fondant
  • 175 g ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 150 g cassonadesuiker
  • 100 g zelfrijzende bloem

Instructies
 

  • Smelt de boter en de chocolade op een lage stand in de microgolf.
  • Klop ondertussen de eieren los samen met de cassonadesuiker.
  • Meng het chocolademengsel met de eieren. Roer zachtjes door elkaar en voeg de zelfrijzende bloem toe.
  • Meng alles tot een vloeiende massa. Doe dit voorzichtig.
  • Giet het deeg in een beboterde bakvorm en bak het 40 minuten op 180 graden.
  • Laat goed afkoelen en snijd de brownie in gelijke stukjes.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩