- Snijd de courgettes in plakjes. Niet flinterdun maar ook niet te dik. Wrijf ze langs beide kanten in met wat olijfolie en kruid met peper & zout. 
- Verdeel over een of meerdere ovenplaten en leg er enkele ongepelde tenen look tussenin. 
- Bak op 200° C tot ze goudbruin zijn, haal uit de oven en draai om. Bak nog 5 à 10 minuten verder tot ook de andere kant wat kleur krijgt. 
- Kook de spaghetti 2 minuten minder dan op de verpakking vermeld staat. 
- Haal de courgettes uit de oven, pel de look en hou apart. 
- Snijd de chilipeper fijn en stoof aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg ook de look toe. 
- Schep nu de spaghetti bij de chilipeper & look samen met enkele pollepels kookvocht. Voeg ook de courgettes toe. Verhoog het vuur en laat het kookvocht helemaal inkoken, roer regelmatig door of schud op zodat er niets aanbrandt! 
- ⚠️ Gebruik voldoende kookvocht! Wij gebruikten maar liefst 4  volle pollepels. In het begin lijkt het geheel redelijk waterachtig maar door het te laten inkoken zal de saus heel creamy worden en mooi indikken.