Een feestelijke kerstboom als hapje? Say no more!
Pizza hapje in de vorm van een kerstboom
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Snack
Keuken Italian
porties 1 kerstboom
Ingrediënten
- 2 vellen bladerdeeg
- 200 g pesto
- 150 g geraspte mozzarella
- 10 sneden salami
- 100 ml tomatenpassata
Instructies
- Rol 1 vel bladerdeeg uit en snijd er de vorm van een kerstboom uit
- Bestrijk de kerstboom met pesto, strooi er daarna mozzarella over en beleg uiteindelijk met de plakjes salami
- Leg het tweede vel bladerdeeg over de kerstboom, druk wat aan en snijd opnieuw een kerstboomvorm uit
- Maak horizontale knipjes van 3 cm breed tot net niet aan het midden en aan weerszijden
- Maak van elk takje dat je knipte een spiraal
- Bestrijk met wat tomatenpassata
- Bak af in op 200° C tot goudbruin (10 – 30 minuten) & serveer meteen