Stoofpotje met pijlinktvis

Recept stoofpotje van pijlinktvis

Twee hoogtepunten van de Italiaanse keuken samen: pijlinktvis (calamari zoals we ook wel zeggen) & een stoofpotje. 😍

Dit gerechtje deed me zo denken aan de zomers die ik vroeger doorbracht in Sicilië bij mijn grootmoeder.

De simpliciteit, de heerlijke geuren en het lange wachten als de saus staat te pruttelen.

In onze Belgische & Nederlandse keukens zien we de pijlinktvis niet zo vaak terug komen. Hoe dat komt? Je ne sais pas. Geen flauw idee. 🤷

De pijlinktvis is nochtans:

  1. Supergemakkelijk klaar te maken
  2. Heeft geen hoogtechnische keukenkunstjes nodig
  3. Bevat superveel smaak

Heb jij er ooit al eens mee gekookt?

P.S. Je kan dit gerechtje wat extra geven door samen met de ajuin wat pikante peper & look te stoven.

Stoofpotje van pijlinktvis
Koken 45 min
Totaal 45 min
Gang Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g pijlinktvis
  • 1 witte ui
  • 500 g aardappelen
  • 1 glas witte wijn
  • 800 g tomatenblokjes
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snipper de ui en stoof aan in een stevige scheut olijfolie.
    1 witte ui, olijfolie
  • Snijd de pijlinktvis in dunne ringen en voeg ze toe bij de ajuin. Stoof even mee.
    500 g pijlinktvis
  • Blus met 1 glas witte wijn en laat de alcohol uitkoken. Voeg daarna 1 a 2 blikken tomatenblokjes toe. Afhankelijk van hoe sauzig je het gerecht wil maken. Kruid bij met zout en een royale portie peper.
    1 glas witte wijn, 800 g tomatenblokjes, zout, peper
  • Snijd de aardappelen in grove kubussen en leg ze in de tomatensaus. Van zodra de saus begint te pruttelen, voeg je de erwtjes toe.
    500 g aardappelen, 200 g diepvrieserwtjes
  • Laat minstens een halfuur (maar hoe langer hoe beter) de saus pruttelen op een laag vuurtje. Van zodra ze voldoende is ingedikt, laat je ze verder pruttelen met een deksel op.
  • Serveer het stoofpotje met wat verse peterselie. Normaal serveren Italianen bij visgerechten nooit Parmezaanse kaas. Maar als je je niet kan houden: go for it!
    peterselie

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩