In de zomer is er een overvloed aan heerlijke groenten. 🤤 Recept hieronder! 👇
Tijdens de warmste zomerdagen mag het dan wel eens een lichtere lunch voorgeschoteld worden.
Weinig werk, vlot verteerbaar maar… bomvol van smaak. 👌
Zomerse salade met gegrilde groenten & burrata
Voorbereiding 30 minuten min
Koken 15 minuten min
Totaal 45 minuten min
Gang Salad, Side Dish
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 500 g kerstomaten
- 2 puntpaprika's
- 1 bol look
- 250 g spelt
- 2 burrata's
- 200 g rucola
- zadenmix
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Snijd de courgettes aubergines in dikke plakken. Leg op een bakplaat, bestrijk langs beide kanten met een royale portie olijfolie en kruid bij met peper & zout.
- Snijd de puntpaprika in grove stukken en leg mee op de ovenpla(a)t(en)
- Snijd de top van de bol look en leg mee op de ovenpla(a)t(en)
- Rooster alle groenten voor ongeveer 45 minuten à 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C
- Kook ondertussen de spelt gaar volgens de verpakking
- Meng alles in een grote kom en serveer met burrata, rucola en enkele zaden, pitten, rozijnen en/of noten