Salade met gegrilde groenten, spelt & burrata

In de zomer is er een overvloed aan heerlijke groenten. 🤤 Recept hieronder! 👇

Tijdens de warmste zomerdagen mag het dan wel eens een lichtere lunch voorgeschoteld worden.

Weinig werk, vlot verteerbaar maar… bomvol van smaak. 👌

Zomerse salade met gegrilde groenten & burrata
Voorbereiding 30 min
Koken 15 min
Totaal 45 min
Gang Salad, Side Dish
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 500 g kerstomaten
  • 2 puntpaprika's
  • 1 bol look
  • 250 g spelt
  • 2 burrata's
  • 200 g rucola
  • zadenmix
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de courgettes aubergines in dikke plakken. Leg op een bakplaat, bestrijk langs beide kanten met een royale portie olijfolie en kruid bij met peper & zout.
  • Snijd de puntpaprika in grove stukken en leg mee op de ovenpla(a)t(en)
  • Snijd de top van de bol look en leg mee op de ovenpla(a)t(en)
  • Rooster alle groenten voor ongeveer 45 minuten à 1 uur in een voorverwarmde oven van 180° C
  • Kook ondertussen de spelt gaar volgens de verpakking
  • Meng alles in een grote kom en serveer met burrata, rucola en enkele zaden, pitten, rozijnen en/of noten

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩