Orecchiette met zalm & asperges
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 500 g orecchiette
- 200 g gerookte zalm
- 250 g groene aspergepunten
- 2 burrata’s
- 20 g verse basilicum
- 1 citroen
Basics
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Instructies
- Kook de orecchiette 2 minuten minder lang dan op de verpakking in goed gezouten water
- Snijd de asperges in 2 en voeg ze de laatste 2 minuten toe aan de orecchiette.
- Doe de burrata in een hoge maatbeker samen met een flinke scheut olijfolie, basilicum, peper & zout. Mix glad met een staafmixer.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg samen met het burrata-mengsel in een diepe pan.
- Schep de pasta & asperges rechtstreeks in de pan. Voeg ook 1 pollepel kookvocht toe, verhoog het vuur & schud regelmatig op tot de saus mooi creamy wordt.
- Kruid bij naar smaak met peper & zout. Werk af met wat citroensap.