Orecchiette met zalm & asperges

Orecchiette met zalm & asperges
Orecchiette met zalm & asperges
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g orecchiette
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 g groene aspergepunten
  • 2 burrata’s
  • 20 g verse basilicum
  • 1 citroen

Basics

  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Kook de orecchiette 2 minuten minder lang dan op de verpakking in goed gezouten water
  • Snijd de asperges in 2 en voeg ze de laatste 2 minuten toe aan de orecchiette.
  • Doe de burrata in een hoge maatbeker samen met een flinke scheut olijfolie, basilicum, peper & zout. Mix glad met een staafmixer.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg samen met het burrata-mengsel in een diepe pan.
  • Schep de pasta & asperges rechtstreeks in de pan. Voeg ook 1 pollepel kookvocht toe, verhoog het vuur & schud regelmatig op tot de saus mooi creamy wordt.
  • Kruid bij naar smaak met peper & zout. Werk af met wat citroensap.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩