Warme Wafels

Luikse Wafel Food Fotografie Op Mijn Talloor

IngrediΓ«nten (10 stuks):

  • 375g zelfrijzende bloem
  • 200g boter (kamertemperatuur)
  • 90g volle melk
  • 50 ml spuitwater
  • 40g verse gist
  • een snuifje zout
  • 1 vanillestok
  • 250g parelsuiker
  • 100g ei + 1 extra dooier

Bereidingswijze:

Neem een kom en meng de gist samen met de volle melk en het zout. Meng hierbij de bloem, het spuitwater, de eieren, het merg van een vanillestokje en de zachte boter en kneed tot een mooie bol deeg. Dit kan met de hand of met een keukenrobot (kneedhaak). Laat een uur rijzen onder een handdoek.

Voeg na één uur rijzen de parelsuiker toe aan het deeg en meng goed door elkaar zodat de suiker goed verdeeld zit. Weeg het deeg af en deel deze in 10 gelijke bolletjes.

Verwarm het wafelijzer en smeer er wat neutrale olie op zodat de wafels niet gaan plakken.

Leg een bolletje deeg op het wafelijzer en bak zo’n 2 minuten af. Smullen maar!

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩