Een eigen versie van cannelloni: gevuld ricotta, broccoli & gerookte zalm. π Ons heeft het alvast serieus gesmaakt.
Davy heeft er zelfs de volgende dag nog van kunnen smullen als lunch. Daarom raden we deze hoeveelheden dus eerder aan voor 4 personen. π
Cannelloni met gerookte zalm & broccoli
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
IngrediΓ«nten
- 15 cannelloni
- 1 broccoli
- 250 g ricotta
- 250 g gerookte zalm
- 1 l halfvolle melk
- 60 g bloem
- 60 g ongezouten boter
- 100 g grana padano
- 1 citroen
Basics
- peper
- zout
- paprikapoeder
- nootmuskaat
Instructies
- Snijd de broccoli in roosjes en de gerookte zalm in reepjes. Verwarm ook de oven voor op 200 graden.
- Kook de broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water.
- Doe de ricotta samen met de helft van de grana padano en de fijnsneden gerookte zalm in een kom. Mix en kruid bij met peper en zout.
- Giet de broccoli af en mix deze door het het ricotta mengsel. Roer er ook nog het sap van een halve citroen door. Doe de vulling in een spuitzak en leg apart.
- Maak een bechamel door de boter te smelten in een ruime sauspan. Voeg daarbij de bloem en roer met een garde tot je de geur van koekjes ruikt. Nadien voeg je geleidelijk aan de melk toe tot je een gebonden saus krijgt. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat. Roer ook hier het sap van een halve citroen door.
- Neem een ovenschaal. Bedek de bodem met een flinke lepel bechamel. Vul de ongekookte cannelloni met de zalm/broccoli vulling en leg in de ovenschaal. Overgiet met de bechamel en werk af met de rest van de grana padano. Plaats in de oven voor 30 minuten.