Penne met scampi, pancetta & burrata
Koken 20 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 300 g paccheri
- 120 g pancetta
- 400 g tomatenblokjes met knoflook
- 12 scampi
- 1 burrata
- 4 tenen knoflook
- 3 el Parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olijfolie
- chiliflakes
- paprikapoeder
Instructies
- Bak de pancetta in een pannetje zonder vetstof. Schep uit de pan maar houd het vet in de pan.
- Kruid de scampi met peper, zout & paprika. Bak ze aan in het vet van de pancetta. Haal ook uit de pan.
- Doe in dezelfde pan wat olijfolie. Plet de look en stoof samen met de chiliflakes aan. Voeg de tomatenblokjes & wat verscheurde basilicum toe en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
- Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Schep rechtstreeks over in de saus samen met wat kookvocht. Voeg ook 3/4 van de burrata en de Parmezaanse kaas toe.
- Verhoog het vuur, blijf opschudden en laat alles wat inkoken. Serveer en werk af met de rest van de burrata.