Surf & turf: penne met scampi, pancetta & burrata

Penne met scampi, pancetta & burrata
Penne met scampi, pancetta & burrata
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g paccheri
  • 120 g pancetta
  • 400 g tomatenblokjes met knoflook
  • 12 scampi
  • 1 burrata
  • 4 tenen knoflook
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • chiliflakes
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Bak de pancetta in een pannetje zonder vetstof. Schep uit de pan maar houd het vet in de pan.
  • Kruid de scampi met peper, zout & paprika. Bak ze aan in het vet van de pancetta. Haal ook uit de pan.
  • Doe in dezelfde pan wat olijfolie. Plet de look en stoof samen met de chiliflakes aan. Voeg de tomatenblokjes & wat verscheurde basilicum toe en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Schep rechtstreeks over in de saus samen met wat kookvocht. Voeg ook 3/4 van de burrata en de Parmezaanse kaas toe.
  • Verhoog het vuur, blijf opschudden en laat alles wat inkoken. Serveer en werk af met de rest van de burrata.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩