Ga terug
–+ servings
Penne met scampi, pancetta & burrata
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g paccheri
  • 120 g pancetta
  • 400 g tomatenblokjes met knoflook
  • 12 scampi
  • 1 burrata
  • 4 tenen knoflook
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • chiliflakes
  • paprikapoeder

Instructies
 

  • Bak de pancetta in een pannetje zonder vetstof. Schep uit de pan maar houd het vet in de pan.
  • Kruid de scampi met peper, zout & paprika. Bak ze aan in het vet van de pancetta. Haal ook uit de pan.
  • Doe in dezelfde pan wat olijfolie. Plet de look en stoof samen met de chiliflakes aan. Voeg de tomatenblokjes & wat verscheurde basilicum toe en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water. Schep rechtstreeks over in de saus samen met wat kookvocht. Voeg ook 3/4 van de burrata en de Parmezaanse kaas toe.
  • Verhoog het vuur, blijf opschudden en laat alles wat inkoken. Serveer en werk af met de rest van de burrata.