Weinig fans van een dessertje op mijn talloor. Cannelloni won vorige week dan ook gemakkelijk van chocolade.
Velen onder jullie maakten wellicht al eens een recept klaar met cannelloni. De klassieke versie met bolognaisesaus of een vulling met ricotta en spinazie. Je ziet ze wel vaker verschijnen.
Deze keer wou ik eens iets anders. Je kan dit gerecht vergelijken met de Italiaanse versie van bitterballen: een smeuïge kaassaus gemengd met sappige draadjes ossobuco gewikkeld in een pastajasje. Da’s echt genieten!
Maak jij deze klaar? Tag @opmijntalloor dan zeker in jouw creatie!
Cannelloni Ossobuco
Voorbereiding 1 uur uur 30 minuten min
Koken 40 minuten min
Totaal 2 uur uur 10 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 ossobuco's
- 250 g cannelloni
- 1 liter melk
- 60 g bloem
- 60 g boter
- 150 g Parmezaanse kaas
- 1 liter rundsbouillon
- 1 wortel
- 2 stengels selder
- 1 ajuin
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 kruidentuiltje
- olijfolie
- peper
- zout
- nootmuskaat
Instructies
- Bebloem de ossobuco en schroei deze dicht in een antikleefpan met wat olijfolie.
- Snijd de wortel, selder en ui in grove stukken en stoof aan een ruime kookpot.
- Leg de ossobuco op de gestoofde groenten en overgiet met een liter rundsbouillon. Voeg daarbij een blik tomatenblokjes en een kruidentuiltje. Laat anderhalf uur pruttelen op een zacht vuur.
- Maak een bechamelsaus door de roux te maken met bloem en boter. Giet er geleidelijk aan een liter melk bij tot de saus voldoende ingedikt is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er de Parmezaanse kaas door.
- Trek de zachtgekookte ossobuco in draadjes en meng door een deel van de kaassaus. Doe deze massa in een spuitzak. Neem een hoge ovenschaal en bestrijk de onderkant met een laagje saus. Zet de cannelloni rechtopstaand in de schaal en vul ze op.
- Werk af met Parmezaanse kaas en plaats zo'n 30-tal minuten in een oven van 200°C.