Parmigiana Pasta

Lasagna parmigiana Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 ajuin
  • 2 tenen look
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 pak verse lasagnevellen (Giovanni Rana)
  • 200g mozzarella cucina
  • 100g Parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes porchetta
  • 2 aubergines
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • oregano
  • suiker
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de ajuin en pers de look. Verhit een pan met wat olijfolie en bak even aan. Voeg daarna 2 blikken tomatenblokjes doe en kruid met een snuifje suiker, oregano en zout. Laat deze saus minstens 15 minuten pruttelen.

Snijd de aubergines in fijne plakjes en bak kort aan in de grillpan. Snijd intussen ook de mozzarella in kleine blokjes.

Neem een ovenschaal en bedek de bodem met de tomatensaus. Leg hierop een laag van de lasagnevellen. Giet hierover opnieuw wat tomatensaus, leg er de aubergineplakjes op, wat porchetta, mozzarella en verse basilicum.

Herhaal de laagjes tot je alle ingrediënten hebt opgebruikt. Eindig met tomatensaus en werk af met wat extra mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas. Plaats 20 minuten in de oven.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten