Deze frisse slabootjes met premium surimi, basilicumcrème en mozzarella zijn het ideale lichte voorgerecht of hapje. Dankzij de romige burrata, pittige basilicum en knapperige pijnboompitten zit elke hap boordevol smaak en textuur.
Perfect voor een zomerse lunch of als verfijnd fingerfood bij een etentje. En helemaal mooi: snel klaar, licht en verrassend lekker.
Slabootjes met surimi, basilicumcrème en mozzarella
Voorbereiding 15 minuten min
Koken 5 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Appetizer, Hapje
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 3 premium surimisticks @vici.belgium
- 1 handvol basilicum
- 2 el losgeklopte burrata
- kerstomaatjes een paar
- 5 bolletjes mini-mozzarella
- 2 el pijnboompitten
- 1 sucrine of little gem / kleine Romeinse slakrop
basics
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Verscheur de basilicum, meng met burrata, een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Snijd de premium surimisticks in de breedte tot kleine vierkantjes. Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en de mozarellabolletjes in kwartjes.
- Rooster de pijnboompitten op een zacht vuurtje.
- Neem een blaadje van de sla, leg op een bord en voeg daarin een lepeltje basilicumcrème. Schik de premium surimiplakjes dakpansgewijs over de lengte van het slablad. Werk af met de fijngesneden kerstomaten, mozzarella, enkele druppels balsamicocrème, wat peper en uiteindelijk ook enkele pijnboompitten.
- Serveer als voorgerecht of fris hapje.