Gehaktbrood met wortel & zoete aardappel

Gehaktbrood Food Fotografie Op Mijn Talloor

IngrediΓ«nten (4 personen):

  • 600g kippengehakt
  • 3 kleine zoete aardappelen
  • 1 bussel jonge wortelen
  • 3 lente uitjes
  • paneermeel
  • mosterd
  • 1 ei
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • ProvenΓ§aalse kruiden
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200Β°C.

Schil de zoete aardappelen en de wortelen en snijd ze in frietjes.

Neem een bakplaat bedekt met bakpapier en leg de zoete aardappel en de wortelen hierop. Overgiet met wat olijfolie, balsamicoazijn, Provençaalse kruiden, peper & zout en plaats een halfuur in de voorverwarmde oven.

Meng het gehakt samen met fijngesneden lente ui, 2 eetlepels paneermeel, een eitje, een eetlepel mosterd, peper & zout. Kneed het geheel tot een stevig vleesbroodje. Indien het te vochtig is, voeg je er nog wat paneermeel aan toe.

Bak het vleesbroodje af in een hete pan met boter. Van zodra het een goudbruin korstje heeft, mag je de pan van het vuur halen.

Plaats het vleesbroodje in een ovenschaal en zet dit samen bij de zoete aardappel en wortelen in de oven. Laat zo’n 20 minuten meegaren.

Snij het vleesbrood in sneetjes en dresseer samen met de zoete aardappelen en de wortelen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩