Prosecco-parmezaanrisotto met coquilles

Parmezaanrisotto met coquilles

Op Kerstavond mag het chique zijn! Al eens gedacht aan een risotto met prosecco? 🥂

Risotto met prosecco, parmezaan & coquilles
Koken 20 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Appetizer, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g risottorijst
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen look
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 glas prosecco
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml culinaire room
  • Peterselie
  • 12 coquilles
  • 1 citroen zeste & citroensap
  • Basics: Peper zout, olijfolie, boter

Instructies
 

  • Snijd de ajuin en pers de look. Stoof aan in olijfolie. Voeg de risotto toe en toast even mee.
  • Blus met de prosecco, laat uitkoken en voeg daarna een beetje van de groentenbouillon toe.
  • Laat inkoken en voeg meer groentenbouillon toe wanneer nodig voor zolang de gaartijd op de verpakking staat vermeld.
  • Voeg wanneer de risotto gaar is de room, Parmezaan & peterselie toe en roer goed door.
  • Werk af met peper, zout, citroensap en citroenzeste.
  • Kruid de coquilles met peper & zout.
  • Verhit een pan zo heet mogelijk, smelt daarin de boter en bak daarin de coquilles. Serveer samen met de risotto.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩