Op Kerstavond mag het chique zijn! Al eens gedacht aan een risotto met prosecco? 🥂
Risotto met prosecco, parmezaan & coquilles
Koken 20 minuten min
Totaal 20 minuten min
Gang Appetizer, Side Dish
Keuken Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 200 g risottorijst
- 1 kleine ui
- 2 tenen look
- 1 liter groentenbouillon
- 1 glas prosecco
- 50 g Parmezaanse kaas
- 250 ml culinaire room
- Peterselie
- 12 coquilles
- 1 citroen zeste & citroensap
- Basics: Peper zout, olijfolie, boter
Instructies
- Snijd de ajuin en pers de look. Stoof aan in olijfolie. Voeg de risotto toe en toast even mee.
- Blus met de prosecco, laat uitkoken en voeg daarna een beetje van de groentenbouillon toe.
- Laat inkoken en voeg meer groentenbouillon toe wanneer nodig voor zolang de gaartijd op de verpakking staat vermeld.
- Voeg wanneer de risotto gaar is de room, Parmezaan & peterselie toe en roer goed door.
- Werk af met peper, zout, citroensap en citroenzeste.
- Kruid de coquilles met peper & zout.
- Verhit een pan zo heet mogelijk, smelt daarin de boter en bak daarin de coquilles. Serveer samen met de risotto.