Appeltaart uit Umbria

Appeltaart uit Umbria Op Mijn Talloor Food Fotografie

Ik ben benieuwd of jij dit al wist over de Jonagold appel…

In tegenstelling tot vele andere appelsoorten heeft de Jonagold een kort seizoen. Vooral in de herfst- en wintermaanden zijn deze prachtige, rode smaakbommen op z’n best.

De zoetigheid van de Jonagold maakt het de perfecte appel om te integreren in een dessert.

Om het extra gemakelijk te maken is dit gerecht ook een van de weinige dessertrecepten waar je je ingrediënten niet tot op de gram juist moet afwegen.

Gewoon losjes uit de pols met wat eetlepels. In slechts 15 minuten en met een beperkt aantal ingrediënten tover je dit toppertje in no-time op je tafel.

Wij gaan alvast vanavond genieten van een stukje samen met een heerlijk bolletje vanille in de zetel onder een dekentje. 🥰

Niets beter om een koude herfstavond mee op te fleuren. 🍂

Appeltaart uit Umbria
Voorbereiding 20 min
Koken 1 uur
Totaal 1 uur 20 min
Gang Breakfast, Dessert, Snack
Keuken Italian
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 5 Jonagold appels
  • 1 peer
  • 3 eieren
  • 150 g rozijnen
  • 150 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 6 el patisseriebloem
  • 6 el kristalsuiker
  • 15 g bakpoeder
  • 1 scheutje melk
  • kaneelpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C en laat de rozijnen weken in heet water.
  • Schil ondertussen de appelen en de peer en snijd in blokjes.
  • Smelt de boter au bain marie en roer en geleidelijk aan de bloem en de suiker onder. Van zodra alles is opgelost, haal je het van het vuur en meng je de eieren er één voor één door.
  • Giet de rozijnen af en duw al het overtollige water eruit. Meng ze onder het ei-botermengsel. Voeg de appel- en peerblokjes erbij en breng op smaak met een snuifje zout en wat kaneel.
  • Doe een scheutje melk in een kommetje en roer er de bakpoeder onder. Giet dit bij het mengsel en stort uit in een met bakpapier beklede bakvorm.
  • Plaats in de oven voor 1 uur.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten