Kamut alla norma

kamut alla norma

“Wadde? Kamut? πŸ˜…” was Davy zijn eerste reactie.

Bij jou ook? Let me explain! πŸ˜‚

Kamut is een tarwesoort. De korrels zijn iets groter dan de tarwe die we gewoonlijk kennen.

Ik vind ook dat het een hele goeie, stevige smaak heeft. Het valt wat te vergelijken met spelt.

Het bereiden van deze kamut is precies zoals een risotto. Je bakt het even aan en laat het daarna even pruttelen in groentenbouillon en/of tomatenpassata tot het gaar is. ✌️

Kamut alla norma
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

IngrediΓ«nten
  

  • 250 g kamut
  • 2 aubergines
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 ml groentenbouillon
  • Parmezaanse kaas
  • Ricotta salata
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • basilicum

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in blokjes
  • Doe redelijk wat olijfolie in een pan, voeg daarbij de aubergines en de gepelde teen look. Je hoeft de look niet te pletten.
  • Kruid met zout & enkele basilicumblaadje
  • Bak de aubergine tot ze niet meer hard zijn. Haal daarna de teen look uit de pan.
  • Neem een tweede pan, doe daarin nog een scheut olijfolie. Toast de kamut samen met een snuifje zout.
  • Let op: kamut verbrandt snelt! Toast dus zeker niet te lang, zet je vuur niet te hoog & hou heel goed in de gaten.
  • Blus het geheel met de tomatenblokjes en laat enkele minuten sudderen. Voeg de helft van de groentenbouillon toe en laat inkoken. Roer regelmatig door.
  • Als al het vocht is opgenomen maar de kamut nog niet gaar is, voeg je beetje bij beetje nog wat groentenbouillon toe.
  • Voeg de laatste paar minuten de aubergine toe en roer goed door.
  • Serveer in een diep bord met een royale portie Parmezaanse kaas of Ricotta Salata.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩