Kalkoenrollade voor kerst

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kalkoenlapjes
  • 300g boerengehakt
  • 150g kastanjechampignons
  • een handvol pistachenoten
  • 20 plakjes gerookt spek
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Klop de kalkoenlapjes plat. Je kan dit doen door deze in te pakken in plastiekfolie en er met een deegrol op te kloppen.

Maak de vulling door het gehakt te mengen met fijngesneden kastanjechampignons en geplette pistache.

Leg een nieuw plastiekfolie vel op het werkblad en doe hierop een beetje olijfolie.

Leg de lapjes spek verticaal en in twee gelijke rijen op de folie. Zorg dat alle sneetjes spek elkaar deels overlappen.

Leg er nu de kalkoenplakjes op en kruid met peper en zout.

In het midden van de kalkoenplakjes leg je nu de vulling. Je kan deze met je handen tot een mooie worst vormen.

Neem de plastiekfolie vast en leg beide kanten dicht. Verstevig het geheel met tandenstokers of keukentouw.

Doe de rollade in een ovenschaal en bak 40 minuten af op 200°C.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩