Ingrediënten (4 personen):
- 1 kg bintjes
- 1 eetlepel arachideolie
- grof zeezout
- mayonaise
- 4 kipfilets
- kippenkruiden
- klontje boter
- 6 appels (Boskoop)
- kaneel
- suiker
Bereidingswijze frietjes:
Schil de bintjes en snijd deze in frietjes. Laat een half uurtje weken in koud water en dep droog. Doe de frietjes in een ruime kom en doe de arachideolie erbij. Meng goed door zodat alle frietjes met een dun laagje olie bedekt zijn.
Leg de frieten in het mandje van de Fritel SnackTastic en druk op het frieticoontje. Hiermee start je het juiste programma voor verse frietjes.
Schud in de helft van de verstreken tijd even met het frietmandje zodat de onderste frieten bovenaan komen te liggen.
Bereidingswijze kipfilet:
Ik koos ervoor om bij de frietjes kipfilet en verse appelmoes te serveren. Met deze combo scoor je sowieso bij kleine en grote kinderen!
Kruid de kipfilet royaal met kipkruiden en smelt een klontje boter in een antikleefpan. Van zodra de boter begint te sissen, leg je de kipfilets in de pan. Bak deze op een hoog vuur mooi goudbruin aan beide kanten en zet dan het vuur lager met het deksel erop. Laat zo nog wat verder garen tot de kip vanbinnen sappig maar gaar is. Laat even rusten in aluminiumfolie en snijd de kipfilet vlak voor het dresseren in mooie plakjes.
Bereidingswijze appelmoes:
Schil de Boskoop appels en snijd deze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kookpot en giet er een bodempje water bij. Laat op een laag vuurtje garen tot de appels volledig tot moes gesmolten zijn. Doe er op het einde een eetlepel suiker bij en een halve theelepel kaneel.
Dresseer het bordje met de plakjes kipfilet, appelmoes en de krokante frietjes. Werk de frietjes af met grof zeezout en mayonaise. Smakelijk!