Zin in een next-level burger? Deze porchetta burger met gekarameliseerde ui, provolone en een royale lepel Hellmann’s saus is een smaakbom van Italiaanse inspiratie en Amerikaanse burgertraditie. Krokant, smeuïg en ronduit verslavend.
Porchetta burger met gekarameliseerde ui & provolone
Voorbereiding 10 minuten min
Koken 20 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 el Hellmann’s saus verdeeld over beide burgers
- 6 plakjes porchetta
- 4 plakjes provolone
- 2 ajuinen in halve maantjes gesneden
- 2 el sojasaus
- 1 el bruine suiker
- 2 briochebroodjes doorgesneden
basics
- olijfolie om de ui aan te stoven
Instructies
- Snijd de ajuinen in halve maantjes. Verhit een goede scheut olijfolie in een pan en stoof de ui aan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren.
- Voeg de sojasaus en de bruine suiker toe aan de ui en laat karamelliseren op zacht vuur. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
- Snijd de briochebroodjes open en grill ze kort in een droge pan of in de oven tot ze krokant zijn.
- Smeer op de onderkant van elk broodje 1 eetlepel Hellmann’s saus. Beleg daarna met 3 plakjes porchetta per broodje.
- Leg 2 plakjes provolone per burger bovenop de porchetta. Laat smelten met een keukenbrandertje of zet even onder de grill/oven.
- Werk af met een royale portie gekarameliseerde ui en dek af met de bovenkant van het broodje, besmeerd met nog eens 1 eetlepel Hellmann’s saus.
Video
Notities
🧀 TIP: Geen provolone? Vervang gerust door mozzarella of scamorza voor diezelfde romige, gesmolten kaasvibe. Deze post bevat een betaalde samenwerking met @hellmannsmayonnaise.