Truffelpuree met glazed champignons

Truffelpuree met boschampignons

Heerlijke truffelsmaak zonder een volledige truffel te moeten kopen? Probeer tartufata! 🥰

Truffelpuree met boschampignons & gepocheerd eitje
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian

Ingrediënten
  

  • 300 g aardappelen
  • 100 ml melk
  • 1 eierdooier
  • 2 el tartufata
  • 300 g kastanjechampignons
  • 300 g boschampignons
  • 1 el bruine suiker
  • balsamicoazijn
  • 2 volledige eieren
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • boter

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water.
  • Pureer de aardappelen, voeg daarbij een scheutje melk en de eierdooier. Meng goed dooreen en kruid bij met peper, zout & nootmuskaat.
  • Voeg ook de tartufata toe aan de puree en roer nogmaals door.
  • Snijd alle champignons in plakjes en bak ze samen met een goeie klont boter
  • Wanneer gaar, voeg 1 el bruine suiker toe en een scheutje balsamicozijn
  • Breng water aan de kook en roer met een garde tot er een draaikolk ontstaat. Breek een eitje en laat het recht in de draaikolk vallen. Kook 3 minuten en schep uit.
  • Serveer de truffelpuree met de champignons en het gepocheerd eitje.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩