Risottotaart

Risottotaart met spicy Max Max saus door Op Mijn Talloor

U vraagt, wij draaien! In onze wekelijks poll “Het ABC van ItaliΓ«” won risotto het met sprekend gemak van rode wijn.

Dus bij deze, we present to you: de enige, echte risottotaart. πŸŽ‚ Met een optionele spicy toets dankzij de heerlijke pikante olie van MadMax πŸ”₯.

Wie probeert dit gerecht uit met z’n kinderen? Met taart scoor je altijd, niet?

Risottotaart
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

IngrediΓ«nten
  

  • 350 g risottorijst
  • 250 g tomatenblokjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 100 g gekookte hesp
  • 100 g sneetjes kaas (naar keuze)
  • MadMax pikante olie
  • olijfolie
  • 1 klontje boter

Instructies
 

  • Doe wat olijfolie in een pan en toast daarin de risottorijst.
    olijfolie
  • Voeg de tomatenblokjes, de kippenbouillon en een snuifje zout toe. Laat alles inkoken terwijl je af en toe de rijst doorroert zodat die niet aanbakt. De risotto is klaar wanneer hij sticky is en er geen vloeistof meer overblijft.
    250 g tomatenblokjes, 1 l kippenbouillon, 350 g risottorijst
  • Voeg bij de rijst de Parmezaanse kaas, een klontje boter en optioneel een geutje pikante olie van MadMax. Roer alles goed door.
    150 g Parmezaanse kaas, 1 klontje boter, MadMax pikante olie
  • Neem een tweede pan, doe wat olijfolie op de bodem en leg daarop de helft van de rijst. Druk alles goed aan. Leg daarop een laag gekookte hesp en een laag kaas.
    100 g gekookte hesp, olijfolie, 100 g sneetjes kaas (naar keuze)
  • Leg de andere helft van de rijst op de pan en druk opnieuw goed aan. Zet de pan nu op een middelhoog vuur en bak de onderkant van de taart ca. 7 minuten.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🀩