Ravissante Ravioli

Ravioli Food Fotografie Op Mijn Talloor

Ingrediënten (4 personen):

  • 500g bloem (tipo 00)
  • 95g: 2 eieren en water
  • 1 potje Boursin Zacht & Romig (knoflook en fijne kruiden)
  • 100g ‘nduja
  • 100g pecorino
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 kl oregano
  • 1 kl suiker
  • 1 ajuin
  • 1 eigeel
  • 2 teentjes knoflook
  • een handvol basilicum
  • zout

Bereidingswijze:

Maak pastavellen in een pastamaker door de bloem en het eimengsel samen te voegen.

Maak de vulling van de ravioli: mix de boursin samen met geraspte pecorino en ‘nduja. Doe de vulling in een spuitzak en spuit de vulling in hoopjes op het pastavel. Hou genoeg afstand tussen de hoopjes.

Strijk de randen in met eigeel en leg er een pastavel bovenop. Duw met je hand goed tussen de vulling door en snijd de randjes af met een gekarteld pastamesje.

Snijd de ajuin en pers de look. Verhit een pan met wat olijfolie en bak even aan. Voeg daarna 2 blikken tomatenblokjes toe en kruid met een snuifje suiker, oregano en zout. Laat deze saus minstens 15 minuten pruttelen.

Kook ondertussen de ravioli gaar in gezouten water. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van het pastavel. Proeven dus!

Werk de ravioli af met wat tomatensaus, basilicum en pecorino.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten