IngrediΓ«nten (4 personen):
- 4 kg mosselen
- 1 ajuin
- 200 ml witte wijn
- 6 tenen knoflook
- 200 ml room
- peper
- boter
- peterselie
Bereidingswijze:
Kuis de mosselen grondig zodat je straks geen zand tussen de tanden hebt.
Snijd de ui in fijne ringen en stoof aan in een grote kookpot met wat boter. Doe er daarna de gewassen mosselen bij samen met de witte wijn. Kruid het geheel bij met zwarte peper en zet daarna het deksel op de pot. Schud de mosselen in de tussentijd even op en haal van het vuur wanneer ze allemaal open zijn.
Giet de mosselen af door een zeef en vang het kookvocht op in een sauspan. Pel 6 tenen look en pers of snijd in hele fijne brokjes. Voeg de look toe aan het kookvocht en laat alles inkoken tot de helft verdwenen is. Giet op het einde de room bij en laat nog even op een zacht vuurtje verder pruttelen. Als je saus niet dik genoeg is, kan je nog wat maizena toevoegen.
Giet de saus over de mosselen en werk af met fijngesneden peterselie. Serveer met frietjes of brood.