Ga terug
+ servings
Porchetta burger met gekarameliseerde ui & provolone
Voorbereiding 10 minuten
Koken 20 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Italiaans, Italian
porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el Hellmann's saus verdeeld over beide burgers
  • 6 plakjes porchetta
  • 4 plakjes provolone
  • 2 ajuinen in halve maantjes gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 1 el bruine suiker
  • 2 briochebroodjes doorgesneden

basics

  • olijfolie om de ui aan te stoven

Instructies
 

  • Snijd de ajuinen in halve maantjes. Verhit een goede scheut olijfolie in een pan en stoof de ui aan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren.
  • Voeg de sojasaus en de bruine suiker toe aan de ui en laat karamelliseren op zacht vuur. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  • Snijd de briochebroodjes open en grill ze kort in een droge pan of in de oven tot ze krokant zijn.
  • Smeer op de onderkant van elk broodje 1 eetlepel Hellmann’s saus. Beleg daarna met 3 plakjes porchetta per broodje.
  • Leg 2 plakjes provolone per burger bovenop de porchetta. Laat smelten met een keukenbrandertje of zet even onder de grill/oven.
  • Werk af met een royale portie gekarameliseerde ui en dek af met de bovenkant van het broodje, besmeerd met nog eens 1 eetlepel Hellmann’s saus.

Notities

🧀 TIP: Geen provolone? Vervang gerust door mozzarella of scamorza voor diezelfde romige, gesmolten kaasvibe. Deze post bevat een betaalde samenwerking met @hellmannsmayonnaise.