Italian-styled bagel met rundscarpaccio

Traditionele balsamicoazijn is altijd meer dan 10 jaar oud. 🤯 Wablieft!?

Yup, je leest het goed.

De traditionele Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP (da’s een mond vol he) heeft tal van voorwaarden waaraan het product moet voldoen.

Anders is het gewoon niet toegestaan om die officiële naam te gebruiken.
Eén van die voorwaarden? De balsamicoazijn moet minstens 12 jaar gerijpt worden op verschillende houten vaten (die telkens kleiner worden).

Het resultaat is een dikke, bijna siroopachtige, vloeistof die ontploft van de smaak. 🤤

In tegenstelling tot de balsamico azijnen die we hier kopen, wordt de traditionele niet aangelengd met wittewijnazijn.

We leerden het kennen tijdens een foodtour die we volgenden in Modena. Sindsdien gebruiken we niets anders meer in de keuken.

Het is de perfecte afwerker voor een heavenly stuffed bagel zoals deze.

Italian-styled bagel met rundscarpaccio
Koken 15 min
Totaal 15 min
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g rundscarpaccio
  • 50 g smeerbare geitenkaas
  • 100 g rucola
  • 10 geconfijte tomaten
  • blok parmezaanse kaas
  • pijnboompitten
  • balsamicoazijn
  • 2 bagels
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Grill de bagel & rooster ondertussen de pijnboompitten.
  • Besmeer de bagel met geitenkaas. Leg daarop de rundscarpaccio en besprenkel met olijfolie, peper & zout.
  • Werk af met rucola, de pijnboompitten, enkele plakjes parmezaanse kaas & een vijftal geconfijte tomaten.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩