One-pot Toscaanse zalm

Zalm op Toscaanse wijze

Duik in de heerlijke wereld van de Italiaanse keuken met dit eenvoudige en smaakvolle recept voor Toscaanse zal bereid in slechts één pan.

Dit gerecht, perfect voor een gezellig diner voor twee, combineert de rijke smaken van zalm, zongedroogde tomaten, kerstomaatjes, en witte bonen in een romige saus, gekruid met verse basilicum en gerookt paprikapoeder.

Het is niet alleen een lust voor het oog maar ook een feestje voor je smaakpapillen. Volg onze stap-voor-stap bereidingswijze en tover in slechts 30 minuten een authentiek Italiaans gerecht op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond of een speciale gelegenheid. Vergeet niet af te werken met verse Parmezaanse kaas voor die extra touch. Buon appetito!

One-Pan Zalm op z’n Toscaans
Voorbereiding 0 minuten
Koken 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Main Course
Keuken Italiaans, Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Hoofdingrediënten

  • 2 stukken zalm (2 x 200g)
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 250 g kerstomaatjes
  • 200 g witte bonen
  • 400 ml visbouillon (of groentenbouillon)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • gerookte paprikapoeder

Basics

  • peper
  • zout
  • suiker
  • olijfolie
  • boter

Instructies
 

  • Verlaag het vuur & voeg de room toe. Laat 10 tot 15 minuten indikken. Voeg dan de Parmezaanse kaas & opnieuw de zalm toe. Laat nog een 5-tal minuten meepruttelen zodat de zalm vanbinnen gaar is.
  • Snipper de ui, plet de look, halveer de kerstomaten & hak de zongedroogde tomaten fijn. Maak ondertussen ook de visbouillon & giet de witte bonen af.
  • Doe een extra scheut olijfolie in de pan waar de zalm in gebakken is. Stoof daarin de ui & look. Voeg nadien ook basilicum, gerookt paprikapoeder & kerstomaatjes toe. Laat enkele minuten meestoven.
  • Blus het geheel met wat bouillon. Hou nog een beetje over om eventueel de consistentie van de saus nog aan te passen. Voeg ook de witte bonen toe en laat een 5-tal minuten pruttelen.
  • Verlaag het vuur & voeg de room toe. Laat 10 tot 15 minuten indikken. Voeg dan de Parmezaanse kaas & opnieuw de zalm toe. Laat nog een 5-tal minuten meepruttelen zodat de zalm vanbinnen gaar is.
  • Serveer met een garnituur naar keuze. Wij gingen voor puree!

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩