Pizza tonno

Pizza tonno

Soms staan we gewoon niet graag in de keuken.

Zeker niet om een lunch klaar te maken. Het komt gewoon ongelegen.

Zo in het midden van je werkdag in de potten staan roeren. No thanks!

Herkenbaar? 🙋‍♀️

Met thuiswerken was het allemaal nog eniszins haalbaar.

Maar nu we meer en meer naar kantoor trekken, wordt je smaakvolle lunch waarschijnlijk weer al te vaak vervangen door een typisch belegd broodje.

Wa zal’t zijn? Een smoske of een broodje préparé? 😂

Gedaan ermee!

In onze gloednieuwe serie serveren we je twee gerechten in één keer: diner & lunch.

EN HET BESTE VAN AL…

Je hoeft er maar 1 keer voor in de keuken te staan.

We gebruiken namelijk een groot deel dezelfde ingrediënten zodat je
1. in grotere porties kan aankopen (en niet altijd een halve zak sla of een half blik tomaten moet weggooien)

2. je een heerlijke lunch hebt die je ‘s avonds al kan voorbereiden omdat je toch al in de potten staat te roeren

3. in het beste geval zelfs wat centjes kan uitsparen door in grotere porties aan te kopen

De tonijn en ricotta van deze overheerlijke pizza tonno vorm je tot heerlijke balletjes voor in je salade de dag erna.

Die balletjes rol en bak je gewoon af terwijl de pizza in de oven zit. 👌

Probeer jij deze twee toppers eens uit? 👀

Pizza tonno
Koken 20 minuten
Gang Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 pizza’s

Ingrediënten
  

  • 4 pizzabodems
  • 300 g ricotta
  • 300 g tonijn in eigen nat
  • 4 el zwarte ontpitte olijven
  • 1 zoete uit
  • oregano
  • pikante olie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 230°C. Snijd intussen de ui en de olijven in ringen.
  • Rol het pizzadeeg samen met het bakpapier uit op de ovenplaat.
  • Bestrijk de bodem met ricotta. Lek de tonijn uit en verdeel deze over het laagje ricotta. Werk af met de olijven en de ui.
  • Plaats in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
  • Werk af met wat oregano en indien gewenst met enkele druppels pikante olijfolie.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩