Pappardelle met kerstomaat, ‘nduja & mascarpone

Dit gerecht is ook te verkrijgen als takeaway op 30 juni en 1 juli in Gent & Deinze.

Elke donderdag maken we handgemaakte pasta om af te halen. Enkel beschikbaar op bestelling!

Pappardelle met kerstomaat, ‘nduja & mascarpone
Koken 30 min
Totaal 30 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 750 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 20 g 'nduja
  • e el mascarpone
  • zout
  • basilicum
  • oregano
  • suiker
  • 250 g pappardelle

Instructies
 

  • Snijd de rode ui en look fijn. Stoof aan in een ruime pan.
  • Voeg de 'nduja toe en laat smelten. Roer ondertussen regelmatig door.
  • Halveer de kerstomaten en voeg ze toe aan de saus. Kruid bij met zout, basilicum, oregano en een snuifje suiker. Laat het geheel 30 minuten tot 1 uur inkoken.
  • Kook de pasta gaar in goed gezouten water 2 minuten minder lang dan op de verpakking.
  • Schep de pasta rechtstreeks van het pastawater in de saus. Voeg ook nog 1 pollepel pastawater toe & de mascarpone toe.
  • Verhoog het vuur en schud de pasta en de saus door elkaar zodat alles 1 geheel vormt.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩