Met de ingrediënten van deze lunch tover je de dag nadien een heerlijk diner op tafel.
Bekijk het recept van onze pizza met tonijn.
Salade met tonijnballetjes, mango & avocado
Koken 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Lunch
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 2 Romeinse slaharten
- 300 g tonijn in eigen nat
- 200 g ricotta
- 2 eieren
- 1 tl oregano
- 1 el gehakte peterselie
- 60 g paneermeel
- 1 mango
- 2 avocado
- 4 el zwarte ontpitte olijven
- olijfolie
- balsamicoazijn
- peper
- zout
Instructies
- Meng de tonijn samen met de ricotta, eieren, oregano, peterselie en paneermeel in een kom. Meng goed door elkaar en kruid met wat peper en zout. Indien de mengeling wat te vochtig is, voeg je nog wat paneermeel toe.
- Verhit een scheutje olijfolie in een antikleefpan. Rol balletjes van de tonijnmengeling en bak deze goudbruin aan in de olijfolie.
- Dresseer de bodem van een diep bord met de slaharten. Snijd de mango en de avocado in schijfjes of blokjes en leg ze bovenop de sla. Werk af met de tonijnballetjes, olijven, wat olijfolie en balsamicoazijn.