Fancy carpaccio met truffel

Truffelcarpaccio Op Mijn Talloor Food Fotografie & Kookworkshops

Pimp your carpaccio 🔥 Voor het ABC van Italië gingen we aan de slag met truffel (‘t Is het seizoen he!).

Ik koos ervoor om mijn carpaccio te bestrijken met een laagje parmezaandip van @canapeapero (verkrijgbaar bij @delhaizebelgium – no spon!) en dan op te rollen. Die mooie rolletjes kan je op tal van manieren dresseren om een verdomd fancy voorgerecht op tafel te toveren.

Afwerken doe je met verse truffel, wat truffelolie en geroosterde pijnboompitjes.

Klaar in 5 minuten ⏰ maar veel kans om je gasten op kerstavond serieus te verrassen!

Fancy carpaccio met truffel
Koken 5 minuten
Totaal 5 minuten
Gang Appetizer, Lunch, Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g biefstuk in fijne plakjes
  • 100 g parmezaandip vb. merk Canapé bij Delhaize
  • 100 g rucola
  • 60 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 wintertruffel
  • 1 el truffelolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • grof zout

Instructies
 

  • Leg 5 plakjes biefstuk deels overlappend naast elkaar.
  • Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk met een laagje parmezaandip.
  • Leg wat rucola en geroosterde pijnboompitten bovenop de parmezaandip en rol strak dicht.
  • Snijd de carpacciorol in kleine hapklare stukken en leg deze op een bord.
  • Werk af met dotjes parmezaandip, verse wintertruffel, truffelolie en balsamico azijn.
  • Tip: je kan dit gerecht ook perfect als hapje serveren door een rolletje op een prikkertje te steken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩