Ferrero Rochers

Fererro Rocher Op Mijn Talloor Food Fotografie Kookworkshops

Wist je dat Nutella zijn oorsprong kent in Italië? 🤤 Aangezien het noorden van Italië regelmatig kampte met gigantische overschotten aan hazelnoten, begonnen ze met het te mengen met chocolade.

Voor ze het wisten creëerden de Italianen een wereldberoemde lekkernij.

Toen hazelnoot het (supernipt) won van honing bij de ABC van Italië poll, wist ik meteen dat ik met Nutella aan de slag wou. 🤗

Dit recept voor zelfgemaakte Ferrero Rochers dateert al van een aantal jaar terug. Het was wel al een hele tijd geleden dat ik ze nog eens maakte. De perfecte mogelijkheid dus om ze nog eens van onder het stof te halen. 😊

En herken je dat gevoel, dat als je zo lang iets niet hebt klaargemaakt, je vergeet hoe lekker het eigenlijk is? Dat had ik dus toen ik die eerste Ferrero Rocher in m’n mond stopte!

Probeer het zelf eens uit. In een klein halfuurtje tover je deze heerlijke pralines ook bij jou op tafel.

Zelfgemaakte Ferrero Rochers
Koken 1 uur
Totaal 1 uur
Gang Dessert, Snack
Keuken Italian
Porties 16 pralines

Ingrediënten
  

  • 100 g Cent Wafers
  • 200 g Nutella
  • 150 + 50 g hazelnoten geroosterd en fijngehakt
  • 16 hazelnoten in z'n geheel
  • 400 g melkchocolade

Instructies
 

  • Hak of mix de Cent Wafers en 150g hazelnoten fijn. Meng deze in een kom samen met de Nutella. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
  • Haal de kom uit de koelkast. Neem een deeltje van de massa, doe een volledige hazelnoot in het midden en vorm er een balletje mee. Herhaal tot je de volledige massa hebt opgebruikt. Laat een kwartier opstijven in de diepvriezer.
  • Smelt intussen de melkchocolade au bain marie. Voeg 50g fijngehakte hazelnoten bij de gesmolten chocolade.
  • Dompel elke praline onder in de gesmolten chocolade. Bedek een bord met wat bakpapier en plaats er de pralines op. Laat een uurtje afkoelen in de koelkast.

Culinaire groetjes,

Elisa & Davy

Volg Op Mijn Talloor op Instagram en ontdek als eerste de nieuwste recepten