Niets verslaat een good old tagliatelle met zelfgemaakte (en verrassende) meatballs!
Tagliatelle meatballs
Koken 45 minuten min
Totaal 45 minuten min
Gang Main Course
Keuken Italian
porties 4 personen
Ingrediënten
- 5 stengels selder
- 6 tomaten
- 1 ajuin
- 800 g tomatenblokjes
- 500 g tagliatelle
- 500 g gehakt
- mozzarella cucina
- basilicum
- parmezaanse kaas
- peper
- zout
- oregano
Instructies
- Maak gehaktballetjes en vul ze met een blokje mozzarella & een blaadje basilicum.
- Bak de gehaktballen gaar in een flinke scheut arachideolie.
- Snijd de ajuin en selder fijn.
- Emondeer de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Stoof de ajuin in olijfolie, voeg daarna de tomaten in blik & tomatenblokjes toe. Laat minstens 30 minuten pruttelen en kruid bij naar smaak met peper, zout & oregano.
- Laat de laatste 10 minuten ook de balletjes meepruttelen in de saus.
- Kook de pasta net niet gaar in gezouten water. Voeg daarna toe aan de saus samen met een lepel kookvocht.