Gevulde courgette met risotto

Deze schattige courgettes gevuld met smeuige risotto moét je proberen. 🤘

Je kan het uiteraard ook klaarmaken met lange courgettes maarrr geef toe… deze kleine schattige bolletjes maken het toch wel af, hé?

Gevulde courgette met risotto
Koken 40 min
Totaal 40 min
Gang Lunch, Main Course, Side Dish
Keuken European, Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 ronde courgettes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 ajuin
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g tomatenblokjes
  • 400 g risottorijst
  • 400 ml groentenbouillon
  • 100 g mozzarella filante
  • rozemarijn
  • basilicum

Instructies
 

  • Snijd de top van de courgettes en hol uit met een lepel. Houd het binnenste apart.
    8 ronde courgettes
  • Wrijf de courgettes vanbinnen in met wat olijfolie en kruid met peper & zout. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.
    olijfolie, peper, zout
  • Plet de look en snijd de ajuin fijn. Stoof aan in een scheut olijfolie. Voeg er de risottorijst bij en stoof even mee aan.
    1 ajuin, 2 tenen knoflook, 400 g risottorijst
  • Voeg de tomatenblokjes toe samen met de groentenbouillon, wat basilicum en rozemarijn. Laat alles 20 minuten uitkoken tot de risotto al het vocht heeft opgenomen.
    800 g tomatenblokjes, 400 ml groentenbouillon, basilicum, rozemarijn
  • Snijd de mozzarella in blokjes en meng samen met het binnenste van de courgette door de risotto.
    100 g mozzarella filante
  • Vul de courgettes met het risottomengsel en grill nog eens 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩