- Snijd de top van de courgettes en hol uit met een lepel. Houd het binnenste apart.  - 8 ronde courgettes 
- Wrijf de courgettes vanbinnen in met wat olijfolie en kruid met peper & zout. Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. - olijfolie, peper, zout 
- Plet de look en snijd de ajuin fijn. Stoof aan in een scheut olijfolie. Voeg er de risottorijst bij en stoof even mee aan.  - 1 ajuin, 2 tenen knoflook, 400 g risottorijst 
- Voeg de tomatenblokjes toe samen met de groentenbouillon, wat basilicum en rozemarijn. Laat alles 20 minuten uitkoken tot de risotto al het vocht heeft opgenomen. - 800 g tomatenblokjes, 400 ml groentenbouillon, basilicum, rozemarijn 
- Snijd de mozzarella in blokjes en meng samen met het binnenste van de courgette door de risotto. - 100 g mozzarella filante 
- Vul de courgettes met het risottomengsel en grill nog eens 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C.