Bruschetta met zalm & courgette

Jarenlang heeft Davy geen vis of schaaldieren gegeten. Niets lustte hij.

Maar beetje bij beetje heb ik hem opgevoed. 😂

Beginnen deden we met fishtsticks. Zoals de kleine kindjes.

Daarna gingen we een stapje verder.

Een hapje proeven van de garnaalkroketten…

Een klein stukje van mijn sol meuniere op restaurant…

Enkele mossels uit mijn kom aan de zee…

Stapje voor stapje werd mijn klein kindje groot.

En ondertussen eet hij met veel plezier vis als het op het menu staat.

Mission succes! 💪💪💪

Het enige wat er nog steeds niet ingaat zijn oesters. Maar die kunnen mij ook niet bekoren. Dus daarin komen we overeen. 😂

Bruschetta met zalm & courgette
Koken 15 min
Totaal 15 min
Gang Appetizer, Lunch
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 150 g gerookte zalm
  • 8 sneden brood
  • 150 g Philadelphia
  • 1 teen look
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de courgette in dunne plakjes en wrijf rijkelijk in met olijfolie, peper & zout. Grill ze en leg daarna even aan de kant.
  • Besprenkel het brood langs één kant met olijfolie, peper & zout. Grill ze op een grillpan tot ze goudbruin zijn. Wrijf van zodra het brood van het vuur is in met een teen rauwe look.
  • Beleg het brood met een laagje Philadelphia, de zalm & de courgette.

Op zoek naar meer inspiratie?

Misschien zijn deze recepten iets voor jou?

Fan van de Italiaanse keuken?

We got you covered!

Op Mijn Talloor organiseert regelmatig Italiaanse kookworkshops in en rond Gent waarbij je o.a. leert om zelf pasta te maken.

Ontdek als eerste de nieuwste recepten. Volg Op Mijn Talloor op Instagram. 🤩